Suomalaiset jäsenjärjestöt pitivät kokouksen 27.3.2023, jossa valittiin Suomen edustajat luomualan Eurooppalaisen edunvalvontakattojärjestöön. Varsinaiseksi edustajaksi Suomesta valittiin Aura Lamminparras Pro Luomusta, ensimmäiseksi varaedustajaksi Aira Sevón Yhdistyneetluomutuottajat ja toiseksi varaedustajaksi Susann Rännäri Luomuliitosta.

Yhdistyneet luomutuottajat ja kaikki sen jäsenjärjestöt ESVY,ry, Kuhilas ry ja Kymen Luomu osk ovat IFOAM OE jäseniä. Muut Suomalaiset jäsenjärjestöt ovat Pro Luomu ja Luomuliitto.

Yhdistyneet luomutuottajat on tehnyt aktiivisesta vaikuttamistyötä suomalaisten luomuviljelijöiden edunvalvonnassa myös Euroopan tasolla. Reijo Käki ja Pentti Mattila ovat aktiivisesti mukana IFOAM OE viljelijätyöryhmässä. Tätä kirjoittaessa ollaan pitkästä aikaa menossa viljelijäryhmän fyysiseen kokoontumiseen Tukholmaan. Etäkokoukset ovat olleet toisaalta helpotus, koska matkustaminen ympäri Eurooppaa on kallista pienille järjestöille.

Edunvalvontaa on tehtävä myös Suomenrajojen ulkopuolella. Osaaville kielitaitoisille henkilöille on käyttöä myös Euroopan tasolla. Vahva osaaminen ja ahkeruus myös huomataan EU tasolla.  IFOAM OE hallituksessa on jo pitkään vaikuttanut Aira Sevón. Aira on myös ehdolla uudelle hallituskaudelle. uudet valinnat tehdään IFOAM OE yleiskokouksessa kesäkuussa. Asiasta on uutisoinut myös Pro Luomu https://proluomu.fi/suomalaisilla-vahva-edustus-luomualan-kattojarjesto-ifoamssa/

Lue myös